Het Duits economisch herstel, waarover zoveel wordt geschreven, is volgens Peer Steinbrueck maar een tijdelijk fenomeen. Het wordt op de eerste plaats gestimuleerd door de lage rente.

Daarnaast mag ook het effect van de wereldwijde stimuleringsmaatregelen niet onderschat worden. Maar op wat langere termijn dreigt de groei stil te vallen, met alle gevolgen van dien.

Peer Steinbrueck gelooft dat we voor een periode staan van onderliggende groei van zeer beperkte omvang. Een dergelijke periode kan makkelijk vier tot vijf jaar aanslepen. Economisch staan we dus voor een zeer moeilijke periode.

Het Duits economisch herstel, waarover zoveel wordt geschreven, is volgens Peer Steinbrueck maar een tijdelijk fenomeen. Het wordt op de eerste plaats gestimuleerd door de lage rente. Daarnaast mag ook het effect van de wereldwijde stimuleringsmaatregelen niet onderschat worden. Maar op wat langere termijn dreigt de groei stil te vallen, met alle gevolgen van dien. Peer Steinbrueck gelooft dat we voor een periode staan van onderliggende groei van zeer beperkte omvang. Een dergelijke periode kan makkelijk vier tot vijf jaar aanslepen. Economisch staan we dus voor een zeer moeilijke periode.