Bovendien hopen de Duitsers dat een economisch herstel niet meer zo ver verwijderd is. De GfK research groep stelt dat haar voorlopende index voor mei op 2,50 punten stond.

Dat is ongewijzigd ten opzichte van april en maart. Het april-cijfer werd opwaarts gereviseerd van een oorspronkelijk berekende stand van 2,40. De belangrijkste dreiging blijft echter de arbeidsmarkt, aldus GfK.

De onderzoeksgroep verwacht dat de Duitse economie dit jaar met 6% gaat krimpen, waardoor het consumentenvertrouwen zwaar op de proef zal worden gesteld. Het land wordt vooral zwaar geraakt door de terugval in de export.

Bovendien hopen de Duitsers dat een economisch herstel niet meer zo ver verwijderd is. De GfK research groep stelt dat haar voorlopende index voor mei op 2,50 punten stond. Dat is ongewijzigd ten opzichte van april en maart. Het april-cijfer werd opwaarts gereviseerd van een oorspronkelijk berekende stand van 2,40. De belangrijkste dreiging blijft echter de arbeidsmarkt, aldus GfK.De onderzoeksgroep verwacht dat de Duitse economie dit jaar met 6% gaat krimpen, waardoor het consumentenvertrouwen zwaar op de proef zal worden gesteld. Het land wordt vooral zwaar geraakt door de terugval in de export.