De vlucht naar veilige Duitse obligaties volgde volgens Theodoor Gilissen Bankiers na tegenvallende macrocijfers uit de VS en door uitspraken van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese ministers van Financiën.

Die zei dat het IMF mogelijk niet de nieuwe tranche met financiering voor Griekenland zal vrijgeven volgende maand.

Verder bleef de economische groei in de VS bleef steken op de eerste schatting van 1,8%, terwijl een herziening naar 2,2% werd verwacht.

Werkloosheidsuitkeringen vielen bovendien hoger uit dan verwacht. De 10-jaars rente in de VS daalde afgelopen week naar 3,06%.

De vlucht naar veilige Duitse obligaties volgde volgens Theodoor Gilissen Bankiers na tegenvallende macrocijfers uit de VS en door uitspraken van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese ministers van Financiën. Die zei dat het IMF mogelijk niet de nieuwe tranche met financiering voor Griekenland zal vrijgeven volgende maand. Verder bleef de economische groei in de VS bleef steken op de eerste schatting van 1,8%, terwijl een herziening naar 2,2% werd verwacht. Werkloosheidsuitkeringen vielen bovendien hoger uit dan verwacht. De 10-jaars rente in de VS daalde afgelopen week naar 3,06%.