Hierdoor dreigt een zelfvoedend proces te ontstaan waarbij de rente verder wordt opgejaagd en de obligatieverliezen verder toenemen.

Dit proces zal echter vrij snel afgeremd worden door de, al bij al, bescheiden vooruitzichten van de globale economische groei en het ontbreken van inflatoire druk.

Liefst dus geen te goede cijfers economische cijfers meer in de komende weken, zeker niet in de VS maar echter wel in China. Het risico op een rentestijging is daar immers redelijk beperkt (de rente is er eigenlijk zelfs wat te hoog ), terwijl de economie (te) ver van zijn legendarische groeipad lijkt te zijn afgeweken.

De ontwikkeling van de voedselprijzen blijft toch heel wat kopzorgen veroorzaken. Zeker wat betreft die grondstoffen die China nodig heeft voor zijn intensieve veeteelt.

Hierdoor dreigt een zelfvoedend proces te ontstaan waarbij de rente verder wordt opgejaagd en de obligatieverliezen verder toenemen. Dit proces zal echter vrij snel afgeremd worden door de, al bij al, bescheiden vooruitzichten van de globale economische groei en het ontbreken van inflatoire druk. Liefst dus geen te goede cijfers economische cijfers meer in de komende weken, zeker niet in de VS maar echter wel in China. Het risico op een rentestijging is daar immers redelijk beperkt (de rente is er eigenlijk zelfs wat te hoog ), terwijl de economie (te) ver van zijn legendarische groeipad lijkt te zijn afgeweken. De ontwikkeling van de voedselprijzen blijft toch heel wat kopzorgen veroorzaken. Zeker wat betreft die grondstoffen die China nodig heeft voor zijn intensieve veeteelt.