Bedrijfsobligaties staan inderdaad even depressief gewaardeerd als tijdens de Grote Depressie en bepaalde bedrijfssectoren rapporteren een drastische inkrimping van het orderboek. Enkele belangrijke verschillen met de jaren '30 lijken in elk geval volgende observaties te zijn:

- de overheden reageren snel en kordaat op de wereldwijde kredietcrisis. Psychologisch probeert men waar mogelijk het vertrouwen terug te brengen via allerhande garanties. Economisch worden enorme stimuleringspakketten aangekondigd in bijna elke regio.

- de wereldwijde centrale banken pompen momenteel aan een ongezien tempo geld in het systeem en verlagen de rentes aan een recordtempo.

Of dit voldoende zal zijn om de destructieve deflatoire kracht van deze kredietcrisis tegen te gaan zal volgens P&B Invest duidelijk worden doorheen het komende jaar.

Een omgeving zoals de jaren '30 is vanzelfsprekend het horror-scenario met een forse inkrimping van de economie, torenhoge werkloosheid en scherpe dalingen van de vastgoedprijzen als belangrijkste kenmerken.

Bedrijfsobligaties staan inderdaad even depressief gewaardeerd als tijdens de Grote Depressie en bepaalde bedrijfssectoren rapporteren een drastische inkrimping van het orderboek. Enkele belangrijke verschillen met de jaren '30 lijken in elk geval volgende observaties te zijn:- de overheden reageren snel en kordaat op de wereldwijde kredietcrisis. Psychologisch probeert men waar mogelijk het vertrouwen terug te brengen via allerhande garanties. Economisch worden enorme stimuleringspakketten aangekondigd in bijna elke regio.- de wereldwijde centrale banken pompen momenteel aan een ongezien tempo geld in het systeem en verlagen de rentes aan een recordtempo. Of dit voldoende zal zijn om de destructieve deflatoire kracht van deze kredietcrisis tegen te gaan zal volgens P&B Invest duidelijk worden doorheen het komende jaar. Een omgeving zoals de jaren '30 is vanzelfsprekend het horror-scenario met een forse inkrimping van de economie, torenhoge werkloosheid en scherpe dalingen van de vastgoedprijzen als belangrijkste kenmerken.