Volgens sommige bronnen zou de Europese Centrale Bank tussenbeide zijn gekomen om de Ierse obligatiemarkt te kalmeren. Bevestiging van dit gerucht bleef echter uit.

De Financial Times meent te weten dat de interventie relatief beperkt was en slechts betrekking had op enkele tientallen miljoenen euro's.

De vraag kan worden gesteld of Ierland dezelfde weg zal opgaan als Griekenland. Het scenario lijkt voor beide landen toch enigszins anders te liggen.

Guillaume Salomon, fixed income strategist bij TD Securities, is van mening dat Ierland zijn lot deels in eigen handen heeft. Veel heeft nu te maken met PR-strategie.

Volgens Salomon is er een groot verschil tussen Ierland en Griekenland. Laatstgenoemd land moet dit jaar nog 30 miljard euro aan schulden doorrollen, terwijl Ierland zich al gefinancierd heeft.

Daarnaast was de Griekse schuldenberg al hoog toen de crisis begon, terwijl de Ierse schulden bij het begin van de crisis niet meer dan 25% van het BBP bedroegen. Ierland heeft ook qua geloofwaardigheid niet dezelfde slechte reputatie als Griekenland.

Volgens sommige bronnen zou de Europese Centrale Bank tussenbeide zijn gekomen om de Ierse obligatiemarkt te kalmeren. Bevestiging van dit gerucht bleef echter uit. De Financial Times meent te weten dat de interventie relatief beperkt was en slechts betrekking had op enkele tientallen miljoenen euro's. De vraag kan worden gesteld of Ierland dezelfde weg zal opgaan als Griekenland. Het scenario lijkt voor beide landen toch enigszins anders te liggen. Guillaume Salomon, fixed income strategist bij TD Securities, is van mening dat Ierland zijn lot deels in eigen handen heeft. Veel heeft nu te maken met PR-strategie. Volgens Salomon is er een groot verschil tussen Ierland en Griekenland. Laatstgenoemd land moet dit jaar nog 30 miljard euro aan schulden doorrollen, terwijl Ierland zich al gefinancierd heeft. Daarnaast was de Griekse schuldenberg al hoog toen de crisis begon, terwijl de Ierse schulden bij het begin van de crisis niet meer dan 25% van het BBP bedroegen. Ierland heeft ook qua geloofwaardigheid niet dezelfde slechte reputatie als Griekenland.