De vastgoedmarkt zit in een stevige herstelfase die nog geruime tijd kan aanhouden, de schuldpositie van de gezinnen is stilaan tot aanvaardbare niveaus teruggebracht en het consumentenvertrouwen zit terug op het niveau van net voor de crisis.

Naarmate het herstel doorzet komt de Fed dichter bij de eerste stap in de ommekeer van haar monetaire beleid. De obligatiemarkt begint daar meer en meer op te anticiperen. Toch heeft de Fed al duidelijk aangegeven dat ze bruuske renteschokken wil vermijden.

De huidige stijging vormt allicht nog geen probleem voor het herstel, maar mocht die op korte termijn nog verder gaan (richting 2.5-3% op de 10-jaars) zal de Fed meer dan waarschijnlijk ingrijpen om de rentestijging binnen de perken te houden.

Op de Europese beurzen is de trend nog steeds positief, zonder dat de verliezen ten opzichte van vanmiddag verder zijn opgelopen. Elia is een opvallende daler, terwijl op de valutamarkten de euro opnieuw terrein moet prijsgeven. De koers van de euro is teruggevallen onder 1,30euro.

De vastgoedmarkt zit in een stevige herstelfase die nog geruime tijd kan aanhouden, de schuldpositie van de gezinnen is stilaan tot aanvaardbare niveaus teruggebracht en het consumentenvertrouwen zit terug op het niveau van net voor de crisis. Naarmate het herstel doorzet komt de Fed dichter bij de eerste stap in de ommekeer van haar monetaire beleid. De obligatiemarkt begint daar meer en meer op te anticiperen. Toch heeft de Fed al duidelijk aangegeven dat ze bruuske renteschokken wil vermijden. De huidige stijging vormt allicht nog geen probleem voor het herstel, maar mocht die op korte termijn nog verder gaan (richting 2.5-3% op de 10-jaars) zal de Fed meer dan waarschijnlijk ingrijpen om de rentestijging binnen de perken te houden. Op de Europese beurzen is de trend nog steeds positief, zonder dat de verliezen ten opzichte van vanmiddag verder zijn opgelopen. Elia is een opvallende daler, terwijl op de valutamarkten de euro opnieuw terrein moet prijsgeven. De koers van de euro is teruggevallen onder 1,30euro.