Wel wordt heel duidelijk onderscheid gemaakt tussen banken uit de perifere landen en banken uit veilige landen zoals Duitsland en Zwitserland.

Unicredit betaalde namelijk een recordopslag voor een Italiaanse covered bond van 215 bps boven het swaptarief (rendement ca. 5%), waar UBS slechts 27 bps betaalde en het Duitse Eurohypo 25 bps.

Het feit dat de emissie van Unicredit geslaagd is, nadat de markt zo lang stil heeft gelegen, is positief en geeft aan dat de markt voor perifere banken wel open is, ondanks de oplopende risico-opslagen voor Europese banken en een niet goed werkende interbancaire markt.

De iTraxx Senior Financials index sloot 7 bps lager op 248 bps, nadat dinsdag een all-time high van 262 bps werd neergezet.

Wel wordt heel duidelijk onderscheid gemaakt tussen banken uit de perifere landen en banken uit veilige landen zoals Duitsland en Zwitserland. Unicredit betaalde namelijk een recordopslag voor een Italiaanse covered bond van 215 bps boven het swaptarief (rendement ca. 5%), waar UBS slechts 27 bps betaalde en het Duitse Eurohypo 25 bps. Het feit dat de emissie van Unicredit geslaagd is, nadat de markt zo lang stil heeft gelegen, is positief en geeft aan dat de markt voor perifere banken wel open is, ondanks de oplopende risico-opslagen voor Europese banken en een niet goed werkende interbancaire markt. De iTraxx Senior Financials index sloot 7 bps lager op 248 bps, nadat dinsdag een all-time high van 262 bps werd neergezet.