De financiële markten mochten vernemen dat de ECB zou werken aan een pakket maatregelen dat volgende maand bekend wordt gemaakt. In samenwerking met de Europese Commissie en Europese Investeringsbank zou een poging worden ondernomen om de kredietverlening aan het MKB vlot te trekken.

Over hoe dat precies moet gebeuren, is niets bekend gemaakt. ABN Amro is het oneens met sommige critici die stellen dat de recente renteverlaging en eventuele stimuleringsmaatregelen zinloos zijn. Dat de ECB serieus werk maakt van zijn inflatiedoestellingen is een duidelijk signaal, en kan ook helpen inflatieverwachtingen in toom te houden.

De financiële markten mochten vernemen dat de ECB zou werken aan een pakket maatregelen dat volgende maand bekend wordt gemaakt. In samenwerking met de Europese Commissie en Europese Investeringsbank zou een poging worden ondernomen om de kredietverlening aan het MKB vlot te trekken. Over hoe dat precies moet gebeuren, is niets bekend gemaakt. ABN Amro is het oneens met sommige critici die stellen dat de recente renteverlaging en eventuele stimuleringsmaatregelen zinloos zijn. Dat de ECB serieus werk maakt van zijn inflatiedoestellingen is een duidelijk signaal, en kan ook helpen inflatieverwachtingen in toom te houden.