De crisis werd tot dusver op twee manieren aangepakt. Op de eerste plaats worden de noodlijdende landen ondersteund door de transfer van geld van het noorden naar het zuiden. Daarnaast wordt in de zuidelijke landen de broeksriem aangesnoerd via strenge besparingsmaatregelen.

Deze dubbele aanpak van de eurocrisis lijkt op een flop uit te draaien omdat er onvoldoende is rekening gehouden met het verschil in concurrentiekracht tussen noord en zuid.

De enige oplossing zou er uit kunnen bestaan om meer inflatie toe te laten in het noorden, zodat het zuiden concurrentieel sterker kan worden. Maar daar heeft Duitsland zich tot dusver tegen gekant.

De crisis werd tot dusver op twee manieren aangepakt. Op de eerste plaats worden de noodlijdende landen ondersteund door de transfer van geld van het noorden naar het zuiden. Daarnaast wordt in de zuidelijke landen de broeksriem aangesnoerd via strenge besparingsmaatregelen. Deze dubbele aanpak van de eurocrisis lijkt op een flop uit te draaien omdat er onvoldoende is rekening gehouden met het verschil in concurrentiekracht tussen noord en zuid. De enige oplossing zou er uit kunnen bestaan om meer inflatie toe te laten in het noorden, zodat het zuiden concurrentieel sterker kan worden. Maar daar heeft Duitsland zich tot dusver tegen gekant.