Morgan Stanley rapporteerde gisteren dat de kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door Dubai deze week is gestegen tot het piekniveau van afgelopen november.

Buurland Abu Dhabi sprong toen financieel bij via een reddingsplan, waarna de spanning weer afnam. De financiële markten zijn bezorgd over het gebrek aan informatie wat betreft de wijze waarop Dubai zijn schulden gaat herstructureren.

De onderhandelingen met de internationale banken, waaronder HSBC en Standard Chartered, worden nog steeds verder gezet.

Bij Morgan Stanley merkt analist Mohamed Jaber op dat op een aantal vragen nog steeds geen antwoorden gegeven zijn. Het gebrek aan informatie heeft de geruchtentrommel weer op gang gebracht.

Volgens Dow Jones zou de regering van Dubai overwegen om per dollar schuld maar 60 dollarcent terug te betalen. Een woordvoerder van de regering van Dubai ontkende echter een dergelijke regeling.

Morgan Stanley rapporteerde gisteren dat de kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door Dubai deze week is gestegen tot het piekniveau van afgelopen november. Buurland Abu Dhabi sprong toen financieel bij via een reddingsplan, waarna de spanning weer afnam. De financiële markten zijn bezorgd over het gebrek aan informatie wat betreft de wijze waarop Dubai zijn schulden gaat herstructureren. De onderhandelingen met de internationale banken, waaronder HSBC en Standard Chartered, worden nog steeds verder gezet. Bij Morgan Stanley merkt analist Mohamed Jaber op dat op een aantal vragen nog steeds geen antwoorden gegeven zijn. Het gebrek aan informatie heeft de geruchtentrommel weer op gang gebracht. Volgens Dow Jones zou de regering van Dubai overwegen om per dollar schuld maar 60 dollarcent terug te betalen. Een woordvoerder van de regering van Dubai ontkende echter een dergelijke regeling.