De transactie is afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuring van de regelgevende instanties (inclusief regelgevende instanties in China) en de gebruikelijke goedkeuringsprocedures bij de mededingingsautoriteiten in de EU en elders.

Daarnaast is aan de ondernemingsraden van DSM gevraagd om een advies uit te brengen over de voorgenomen transactie.

Partijen verwachten dat de transactie in het tweede kwartaal van 2011 kan worden afgerond. De transactie zal dan met terugwerkende kracht per 1 januari ingaan.

Als onderdeel van de joint venture-overeenkomst zal Sinochem Group een kapitaalbelang van 50% nemen in DSM Anti-Infectives voor een totaal bedrag van € 210 miljoen in contanten, exclusief liquide middelen en vrij van schuld.

Het hoofdkantoor van de joint venture zal worden gevestigd in Hong Kong. Het huidige personeel van DSM Anti-Infectives, in totaal circa 2000 mensen wereldwijd, zal worden ondergebracht in de nieuwe entiteit. In de joint venture zullen alle huidige activiteiten van DSM Anti-Infectives wereldwijd worden ondergebracht.

De JV met Sinochem is geheel in lijn met de door DSM uitgesproken strategie voor zijn Pharma-cluster: waarde creëren door middel van partnerships.

De combinatie van DSM's sterke mondiale marktpositie in anti-infectiva en Sinochem's belangrijke (verkoop-)infrastructuur biedt interessante kansen voor toekomstige groei dankzij het samenvoegen van technologieën en het verkrijgen van toegang tot de snelgroeiende economieën van Azië.

DSM Anti-Infectives, de wereldmarktleider op het gebied van beta-lactam antibiotica, heeft op basis van zijn zeer innovatieve biotechnologische kennis zijn activiteiten met succes verbeterd en getransformeerd.

De transactie is afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuring van de regelgevende instanties (inclusief regelgevende instanties in China) en de gebruikelijke goedkeuringsprocedures bij de mededingingsautoriteiten in de EU en elders. Daarnaast is aan de ondernemingsraden van DSM gevraagd om een advies uit te brengen over de voorgenomen transactie. Partijen verwachten dat de transactie in het tweede kwartaal van 2011 kan worden afgerond. De transactie zal dan met terugwerkende kracht per 1 januari ingaan. Als onderdeel van de joint venture-overeenkomst zal Sinochem Group een kapitaalbelang van 50% nemen in DSM Anti-Infectives voor een totaal bedrag van € 210 miljoen in contanten, exclusief liquide middelen en vrij van schuld. Het hoofdkantoor van de joint venture zal worden gevestigd in Hong Kong. Het huidige personeel van DSM Anti-Infectives, in totaal circa 2000 mensen wereldwijd, zal worden ondergebracht in de nieuwe entiteit. In de joint venture zullen alle huidige activiteiten van DSM Anti-Infectives wereldwijd worden ondergebracht. De JV met Sinochem is geheel in lijn met de door DSM uitgesproken strategie voor zijn Pharma-cluster: waarde creëren door middel van partnerships. De combinatie van DSM's sterke mondiale marktpositie in anti-infectiva en Sinochem's belangrijke (verkoop-)infrastructuur biedt interessante kansen voor toekomstige groei dankzij het samenvoegen van technologieën en het verkrijgen van toegang tot de snelgroeiende economieën van Azië. DSM Anti-Infectives, de wereldmarktleider op het gebied van beta-lactam antibiotica, heeft op basis van zijn zeer innovatieve biotechnologische kennis zijn activiteiten met succes verbeterd en getransformeerd.