De resultaten van de andere divisies waren grotendeels in lijn met de verwachtingen. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De omzet nam met 9% toe tot EUR 2.468 miljoen. De autonome groei steeg met 2%: het volume nam 6% toe, terwijl er een prijsdaling van 4% werd opgetekend.

De resultaten zijn een verbetering ten opzichte van de autonome verkoopgroei in het eerste kwartaal.

Operationeel gezien presteert de voedingsmiddelentak beter dan verwacht na teleurstellingen in de afgelopen vier kwartalen.

De opbrengsten waren gelijk aan de verwachtingen, maar de autonome groei steeg van 0% in het eerste kwartaal van 2013 naar 3% in dit kwartaal.

Dit was voornamelijk te danken aan de hoge volumes, die dit jaar stegen van 3% in het eerste kwartaal, naar 6% in het tweede kwartaal.

De EBITDA-marge was de grootste verrassing in positieve zin en kwam uit op 22%, tegenover een consensus van 21,8%.

Het enige puntje van kritiek bevindt zich bij Innovation, waar het bedrijf voor het tweede half jaar van 2013 een resultaat verwacht dat gelijk is aan de EUR -13 miljoen van het tweede half jaar van 2012.

DSM verwacht nog steeds een bedrijfsresultaat van EUR 1,4 miljard en heeft daarmee de outlook niet veranderd.

ABN Amro vindt de prijs voor het aandeel aan de hoge kant, gezien het aandeel momenteel handelt voor 15,6x de verwachte winst voor volgend jaar. ABN Amro blijft neutraal.

De resultaten van de andere divisies waren grotendeels in lijn met de verwachtingen. ABN Amro heeft een neutraal advies. De omzet nam met 9% toe tot EUR 2.468 miljoen. De autonome groei steeg met 2%: het volume nam 6% toe, terwijl er een prijsdaling van 4% werd opgetekend. De resultaten zijn een verbetering ten opzichte van de autonome verkoopgroei in het eerste kwartaal. Operationeel gezien presteert de voedingsmiddelentak beter dan verwacht na teleurstellingen in de afgelopen vier kwartalen. De opbrengsten waren gelijk aan de verwachtingen, maar de autonome groei steeg van 0% in het eerste kwartaal van 2013 naar 3% in dit kwartaal. Dit was voornamelijk te danken aan de hoge volumes, die dit jaar stegen van 3% in het eerste kwartaal, naar 6% in het tweede kwartaal. De EBITDA-marge was de grootste verrassing in positieve zin en kwam uit op 22%, tegenover een consensus van 21,8%. Het enige puntje van kritiek bevindt zich bij Innovation, waar het bedrijf voor het tweede half jaar van 2013 een resultaat verwacht dat gelijk is aan de EUR -13 miljoen van het tweede half jaar van 2012. DSM verwacht nog steeds een bedrijfsresultaat van EUR 1,4 miljard en heeft daarmee de outlook niet veranderd. ABN Amro vindt de prijs voor het aandeel aan de hoge kant, gezien het aandeel momenteel handelt voor 15,6x de verwachte winst voor volgend jaar. ABN Amro blijft neutraal.