ABN Amro denkt dat een mogelijke exit niet onwaarschijnlijk is, maar voorzien wel dat de verkoop uitdagingen met zich meebrengt.

De stof caprolactam wordt gebruikt in plastic, auto-onderdelen en tapijten. Eerder was al duidelijk dat DSM de strategische opties onderzocht voor een verkoop voor het deel van de caprolactam-divisie dat zich bezighoudt met de verkoop van de stof aan derde partijen. Nu zou DSM volgens Bloomberg denken aan een volledige desinvestering.

ABN Amro gelooft dat DSM bezig is met een transformatie tot een specialist op het gebied van voedingsingrediënten en -toevoegingen.

Daardoor lijkt een exit niet onwaarschijnlijk, al denken we niet dat de onderdelen van DSM op veel interesse van andere partijen kunnen rekenen. Potentiële kopers hebben nu zelf last van lage marges. Daardoor kan de verkoopprijs tegenvallen.

De verkoop van de caprolactam-divisie is goed voor de waardering van DSM. De opbrengsten van de divisie zijn volatiel en met een exit verdwijnt dit element.

Daarnaast is voeding een groeimarkt, veroorzaakt door de toenemende vraag uit opkomende markten. Hoewel het beter was geweest als de divisie eerder was afgestoten, komt het nu nog steeds de waardering van de kernactiviteiten ten goede. ABN Amro is neutraal

ABN Amro denkt dat een mogelijke exit niet onwaarschijnlijk is, maar voorzien wel dat de verkoop uitdagingen met zich meebrengt. De stof caprolactam wordt gebruikt in plastic, auto-onderdelen en tapijten. Eerder was al duidelijk dat DSM de strategische opties onderzocht voor een verkoop voor het deel van de caprolactam-divisie dat zich bezighoudt met de verkoop van de stof aan derde partijen. Nu zou DSM volgens Bloomberg denken aan een volledige desinvestering. ABN Amro gelooft dat DSM bezig is met een transformatie tot een specialist op het gebied van voedingsingrediënten en -toevoegingen. Daardoor lijkt een exit niet onwaarschijnlijk, al denken we niet dat de onderdelen van DSM op veel interesse van andere partijen kunnen rekenen. Potentiële kopers hebben nu zelf last van lage marges. Daardoor kan de verkoopprijs tegenvallen. De verkoop van de caprolactam-divisie is goed voor de waardering van DSM. De opbrengsten van de divisie zijn volatiel en met een exit verdwijnt dit element. Daarnaast is voeding een groeimarkt, veroorzaakt door de toenemende vraag uit opkomende markten. Hoewel het beter was geweest als de divisie eerder was afgestoten, komt het nu nog steeds de waardering van de kernactiviteiten ten goede. ABN Amro is neutraal