• Bedrijfsresultaat uit doorlopende activiteiten in eerste kwartaal € 196 miljoen (tegenover € 44 miljoen in Q1 2009 en € 149 miljoen in Q4)

• Autonome omzetgroei uit doorlopende activiteiten +25% ten opzichte van eerste kwartaal 2009

• Resultaten Life Sciences blijven robuust dankzij Nutrition

• Materials Sciences zet sterk herstel voort

• Belangrijke stap in transformatie met verkoop van DSM Agro en DSM Melamine

• Kasstroom blijft robuust met € 137 miljoen aan middelen uit bedrijfsactiviteiten

• 2010 wordt naar verwachting een goed jaar voor DSM.

Feike Sijbesma, Voorzitter van de Raad van Bestuur, gaf de volgende toelichting op de resultaten: "Het verheugt mij te kunnen melden dat DSM het jaar 2010 heel sterk is begonnen. Het bedrijfsresultaat uit onze kernactiviteiten is niet alleen zeer sterk gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 maar is ook terug op het niveau van het eerste kwartaal van 2008. Dat is te danken aan de uitstekende performance van onze Nutrition-activiteiten, een voortgezet sterk herstel bij onze Materials Sciences-activiteiten en kostenbesparende acties die vorig jaar zijn genomen en waarmee we nu al op jaarbasis € 200 miljoen besparen."

"Gedurende de economische teruggang heeft DSM steeds vastgehouden aan zijn koers; we blijven volledig gefocust op onze klanten, innovatie en duurzaamheid. De aangekondigde verkoop van DSM Agro en DSM Melamine betekent een belangrijke nieuwe stap in onze transformatie tot een Life Sciences en Materials Sciences onderneming. Hoewel er met betrekking tot de economische vooruitzichten op middellange termijn onzekerheden blijven bestaan, geven het sterke resultaat over het eerste kwartaal en de aanhoudend positieve businessomstandigheden ons het vertrouwen dat 2010 een goed jaar wordt voor DSM."

• Bedrijfsresultaat uit doorlopende activiteiten in eerste kwartaal € 196 miljoen (tegenover € 44 miljoen in Q1 2009 en € 149 miljoen in Q4) • Autonome omzetgroei uit doorlopende activiteiten +25% ten opzichte van eerste kwartaal 2009 • Resultaten Life Sciences blijven robuust dankzij Nutrition • Materials Sciences zet sterk herstel voort • Belangrijke stap in transformatie met verkoop van DSM Agro en DSM Melamine • Kasstroom blijft robuust met € 137 miljoen aan middelen uit bedrijfsactiviteiten • 2010 wordt naar verwachting een goed jaar voor DSM. Feike Sijbesma, Voorzitter van de Raad van Bestuur, gaf de volgende toelichting op de resultaten: "Het verheugt mij te kunnen melden dat DSM het jaar 2010 heel sterk is begonnen. Het bedrijfsresultaat uit onze kernactiviteiten is niet alleen zeer sterk gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 maar is ook terug op het niveau van het eerste kwartaal van 2008. Dat is te danken aan de uitstekende performance van onze Nutrition-activiteiten, een voortgezet sterk herstel bij onze Materials Sciences-activiteiten en kostenbesparende acties die vorig jaar zijn genomen en waarmee we nu al op jaarbasis € 200 miljoen besparen." "Gedurende de economische teruggang heeft DSM steeds vastgehouden aan zijn koers; we blijven volledig gefocust op onze klanten, innovatie en duurzaamheid. De aangekondigde verkoop van DSM Agro en DSM Melamine betekent een belangrijke nieuwe stap in onze transformatie tot een Life Sciences en Materials Sciences onderneming. Hoewel er met betrekking tot de economische vooruitzichten op middellange termijn onzekerheden blijven bestaan, geven het sterke resultaat over het eerste kwartaal en de aanhoudend positieve businessomstandigheden ons het vertrouwen dat 2010 een goed jaar wordt voor DSM."