Met een positieve cashflow in 2009 zal de sterke financiële positie, gearing 32%, verder verbeteren, waarmee het bedrijf een goede uitgangspositie heeft bij gewenste verdere uitbreiding door acquisities in de komende jaren.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat voedingsingrediënten, ruim 35% van de groepsomzet, met accentuering van gezonde voeding een sterke omzetgroei zullen tonen in de komende jaren.

De vraag naar hoogwaardige materialen (22% van totaal) zal een groeiherstel te zien geven op basis van de specifieke positieve materiaal kenmerken.

DSM is goed gepositioneerd voor het verwachte herstel van de marktvraag in 2010'/'11, waarbij het bedrijf zijn marktaandeel zal vergroten. Op basis hiervan en de relatief lage waardering blijft de rating van Theodoor Gilissen Bankiers Buy.

Met een positieve cashflow in 2009 zal de sterke financiële positie, gearing 32%, verder verbeteren, waarmee het bedrijf een goede uitgangspositie heeft bij gewenste verdere uitbreiding door acquisities in de komende jaren.Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat voedingsingrediënten, ruim 35% van de groepsomzet, met accentuering van gezonde voeding een sterke omzetgroei zullen tonen in de komende jaren. De vraag naar hoogwaardige materialen (22% van totaal) zal een groeiherstel te zien geven op basis van de specifieke positieve materiaal kenmerken. DSM is goed gepositioneerd voor het verwachte herstel van de marktvraag in 2010'/'11, waarbij het bedrijf zijn marktaandeel zal vergroten. Op basis hiervan en de relatief lage waardering blijft de rating van Theodoor Gilissen Bankiers Buy.