Het bulkchemische bedrijf werd gezien als een indicator voor de economische ontwikkeling. Ging het goed met de economie dan waren de EBITDA marges hoog en werd er veel geld verdiend.

Echter bij tegenvallende economische groei daalde de winst fors. Het bedrijf is nu echter een specialistisch chemisch bedrijf geworden.

Dat betekent dat men weliswaar een betere en zekerde marge heeft maar dat gezien het brede pallet aan producten men soms in een markt moet "invechten". Dat gaat ten koste van de totale marge.

Het bulkchemische bedrijf werd gezien als een indicator voor de economische ontwikkeling. Ging het goed met de economie dan waren de EBITDA marges hoog en werd er veel geld verdiend. Echter bij tegenvallende economische groei daalde de winst fors. Het bedrijf is nu echter een specialistisch chemisch bedrijf geworden. Dat betekent dat men weliswaar een betere en zekerde marge heeft maar dat gezien het brede pallet aan producten men soms in een markt moet "invechten". Dat gaat ten koste van de totale marge.