Op divisieniveau deed de afdeling Nutrition het licht beter, terwijl andere divisies in lijn of licht zwakker dan verwacht presteerden.

De omzet van Nutrition kwam 6 procent hoger uit dan een jaar eerder en dit was 3 procent hoger dan de consensus.

DSM gaf aan dat de marktomstandigheden voor Nutrition tegen het eind van het kwartaal tekenen van herstel begonnen te vertonen. Hoewel dit al bekend moet zijn in markt, zal het hoe dan ook positief worden opgepakt.

Voor 2014 handhaaft DSM de outlook, wat simpel gezegd neerkomt op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van EUR 1,261 miljoen.

De nettoschuld van DSM kwam uit op EUR 2,2 miljard, een stuk hoger dan de verwachting van ABN Amro van EUR 1,8 miljard, dankzij een zwakke cashflow uit de operationele activiteiten.

Volgens de schattingen van ABN Amro voor 2015 handelt DSM nu op een koers/winstverhouding van 16,1, wat de analisten van de bank nog altijd behoorlijk vinden, gezien de voorraadrisico's waar de Nutrition-activiteiten mee te kampen hebben.

Op divisieniveau deed de afdeling Nutrition het licht beter, terwijl andere divisies in lijn of licht zwakker dan verwacht presteerden. De omzet van Nutrition kwam 6 procent hoger uit dan een jaar eerder en dit was 3 procent hoger dan de consensus. DSM gaf aan dat de marktomstandigheden voor Nutrition tegen het eind van het kwartaal tekenen van herstel begonnen te vertonen. Hoewel dit al bekend moet zijn in markt, zal het hoe dan ook positief worden opgepakt. Voor 2014 handhaaft DSM de outlook, wat simpel gezegd neerkomt op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van EUR 1,261 miljoen. De nettoschuld van DSM kwam uit op EUR 2,2 miljard, een stuk hoger dan de verwachting van ABN Amro van EUR 1,8 miljard, dankzij een zwakke cashflow uit de operationele activiteiten. Volgens de schattingen van ABN Amro voor 2015 handelt DSM nu op een koers/winstverhouding van 16,1, wat de analisten van de bank nog altijd behoorlijk vinden, gezien de voorraadrisico's waar de Nutrition-activiteiten mee te kampen hebben.