De voorgenomen verkoop is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeurings- en meldingsprocedures bij toezichthoudende instanties en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2009 worden afgerond.

De verkoop omvat de belangen van DSM in de opsporing van olie en gas en in olie- en gaspijpleidingen, inclusief het belang van 40% in Noordgastransport.

DSM verwacht op de verkoop een boekwinst van circa EUR 275 miljoen na belastingen te realiseren. Deze winst zal als bijzondere post worden verantwoord in de winst-en-verliesrekening op het moment van de afronding van de transactie. DSM Energy behaalde in 2008 een netto-omzet van EUR 161 miljoen.

De voorgenomen verkoop is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeurings- en meldingsprocedures bij toezichthoudende instanties en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2009 worden afgerond.De verkoop omvat de belangen van DSM in de opsporing van olie en gas en in olie- en gaspijpleidingen, inclusief het belang van 40% in Noordgastransport. DSM verwacht op de verkoop een boekwinst van circa EUR 275 miljoen na belastingen te realiseren. Deze winst zal als bijzondere post worden verantwoord in de winst-en-verliesrekening op het moment van de afronding van de transactie. DSM Energy behaalde in 2008 een netto-omzet van EUR 161 miljoen.