De dramatische ineenstorting van de vraag in het vierde kwartaal dwong het bedrijf volgens SG Private Banking in een overlevingsstrategie waarbij kostenbesparingen en cash vooropstaan.

Slechts één divisie (Nutrition, 31% van de omzet) is minder conjunctuurgevoelig. Toch vormt prijsdruk er een risico. Dankzij de sterke balans (gearing 36%) is DSM alvast goed gewapend.

Dat neemt volgens SG Private Banking niet weg dat de winst dit jaar een scherpe duik zal nemen. Voor 2009 vrezen de analisten van de bank een winsthalvering tot circa 1,70 EUR per aandeel, voldoende voor een ongewijzigd dividend.

SG Private Banking handhaaft een koopadvies met koersdoel 23,4 EUR, maar herhaalt dat de beleggers enkel op zwakke dagen posities zouden mogen innemen.

De dramatische ineenstorting van de vraag in het vierde kwartaal dwong het bedrijf volgens SG Private Banking in een overlevingsstrategie waarbij kostenbesparingen en cash vooropstaan. Slechts één divisie (Nutrition, 31% van de omzet) is minder conjunctuurgevoelig. Toch vormt prijsdruk er een risico. Dankzij de sterke balans (gearing 36%) is DSM alvast goed gewapend. Dat neemt volgens SG Private Banking niet weg dat de winst dit jaar een scherpe duik zal nemen. Voor 2009 vrezen de analisten van de bank een winsthalvering tot circa 1,70 EUR per aandeel, voldoende voor een ongewijzigd dividend. SG Private Banking handhaaft een koopadvies met koersdoel 23,4 EUR, maar herhaalt dat de beleggers enkel op zwakke dagen posities zouden mogen innemen.