Het bedrijfsresultaat over 2008 kwam uit op EUR 903 miljoen. In het vierde kwartaal bedroeg de omzet EUR 2,1 miljard, ongeveer 2,5 procent boven de consensus van analisten. De winst per aandeel was EUR 0,24 en over 2008 EUR 3,64.

De grote verrassingen waren te noteren bij de divisies Nutrition en Pharma. De prijzen bij Nutrition, dat onder meer vitamines produceert, bleven hoog. De volumes lagen wel iets lager. DSM weigert een voorspelling te doen voor heel 2009.

Wel zei de bestuursvoorzitter positief te zijn voor Nutrition en het ijzersterke vezel Dyneema. Dat is belangrijk, want zij vormen een belangrijke basis voor de winst van heel DSM. Daar komt bij dat de prijzen van vitamines op een hoog niveau blijven en concurrentie is geen probleem.

DSM blijft sterk R&D-gedreven en dat is goed voor de marges en de marktpositie. Op de huidige koerswinstverhouding van 4,8 vindt ABN Amro het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. De bank handhaaft DSM op de Recommended List.

Het bedrijfsresultaat over 2008 kwam uit op EUR 903 miljoen. In het vierde kwartaal bedroeg de omzet EUR 2,1 miljard, ongeveer 2,5 procent boven de consensus van analisten. De winst per aandeel was EUR 0,24 en over 2008 EUR 3,64. De grote verrassingen waren te noteren bij de divisies Nutrition en Pharma. De prijzen bij Nutrition, dat onder meer vitamines produceert, bleven hoog. De volumes lagen wel iets lager. DSM weigert een voorspelling te doen voor heel 2009. Wel zei de bestuursvoorzitter positief te zijn voor Nutrition en het ijzersterke vezel Dyneema. Dat is belangrijk, want zij vormen een belangrijke basis voor de winst van heel DSM. Daar komt bij dat de prijzen van vitamines op een hoog niveau blijven en concurrentie is geen probleem. DSM blijft sterk R&D-gedreven en dat is goed voor de marges en de marktpositie. Op de huidige koerswinstverhouding van 4,8 vindt ABN Amro het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. De bank handhaaft DSM op de Recommended List.