Het is daarom interessant om de ontwikkelingen van enkele financiële activa gedurende de periode dat de eerste ronde van kwantitatieve verruimingen uitgevoerd werd te bekijken.

De charts laten zien dat rentes op 10-jaars Treasuries redelijk volatiel waren, maar dat rentes ongeveer op hetzelfde niveau eindigden gedurende die periode.

Ondertussen bleven goudprijzen wel doorstijgen naar recordniveaus, terwijl de dollar in een neerwaartse spiraal beef. Zijn stijgende goudprijzen een indicatie van inflatie of stijgende financiële onrust?, zo vraag NIBC Markets Roundup zich af.

Het is volgens NIBC Markets Roundup duidelijk dat het drukken van geld niet zonder consequenties kan blijven. De Fed kan geld het systeem in pompen, maar het heeft geen controle over welke prijzen zullen gaan stijgen.

Het excessief printen van geld kan tot nieuwe speculatieve zeepbellen en crisissen leiden, en tevens tot een stijging van inflatie. We weten alleen dat elk scenario tot een pijnlijk eind leidt.

Het is daarom interessant om de ontwikkelingen van enkele financiële activa gedurende de periode dat de eerste ronde van kwantitatieve verruimingen uitgevoerd werd te bekijken. De charts laten zien dat rentes op 10-jaars Treasuries redelijk volatiel waren, maar dat rentes ongeveer op hetzelfde niveau eindigden gedurende die periode. Ondertussen bleven goudprijzen wel doorstijgen naar recordniveaus, terwijl de dollar in een neerwaartse spiraal beef. Zijn stijgende goudprijzen een indicatie van inflatie of stijgende financiële onrust?, zo vraag NIBC Markets Roundup zich af. Het is volgens NIBC Markets Roundup duidelijk dat het drukken van geld niet zonder consequenties kan blijven. De Fed kan geld het systeem in pompen, maar het heeft geen controle over welke prijzen zullen gaan stijgen. Het excessief printen van geld kan tot nieuwe speculatieve zeepbellen en crisissen leiden, en tevens tot een stijging van inflatie. We weten alleen dat elk scenario tot een pijnlijk eind leidt.