Bedrijven die hun omzet halen uit opkomende landen deden het over het algemeen beter dan bedrijven die het moeten hebben van Europese activiteiten.

Voorbeelden van bedrijven die last hadden van hun Europese activiteiten, waren KPN en Vodafone. Vooral KPN presenteerde zwakke resultaten, als gevolg van een tegenvallende ontwikkeling bij de mobiele telefoonactiviteiten. De operationele resultaten in dit bedrijfssegment daalden maar liefst met 76%.

De vooruitzichten voor 2014 zijn bovendien niet erg bemoedigend als uitvloeisel van toenemende concurrentie in de mobiele sector en de komst van de 4G diensten van Tele2.

Ook Vodafone had last van zijn Europese activiteiten die, vooral door zwakte en prijsdruk in Spanje en Italië, met 10% terugliepen.

Maar Vodafone kon in elk geval nog wat compensatie vinden in goedlopende activiteiten in de opkomende markten.

Ook AkzoNobel presenteerde de afgelopen week zijn resultaten over het vierde kwartaal. Deze waren wat moeilijk te doorgronden als gevolg van herstructureringsvoorzieningen en ook veel andere eenmalige posten.

Hoewel AkzoNobel kwetsbaar blijft als voor de zwakke economische omgeving, vielen de resultaten toch niet tegen, vooral dankzij een sterke positie op de snelgroeiende Chinese markt.

Bedrijven die hun omzet halen uit opkomende landen deden het over het algemeen beter dan bedrijven die het moeten hebben van Europese activiteiten. Voorbeelden van bedrijven die last hadden van hun Europese activiteiten, waren KPN en Vodafone. Vooral KPN presenteerde zwakke resultaten, als gevolg van een tegenvallende ontwikkeling bij de mobiele telefoonactiviteiten. De operationele resultaten in dit bedrijfssegment daalden maar liefst met 76%. De vooruitzichten voor 2014 zijn bovendien niet erg bemoedigend als uitvloeisel van toenemende concurrentie in de mobiele sector en de komst van de 4G diensten van Tele2. Ook Vodafone had last van zijn Europese activiteiten die, vooral door zwakte en prijsdruk in Spanje en Italië, met 10% terugliepen. Maar Vodafone kon in elk geval nog wat compensatie vinden in goedlopende activiteiten in de opkomende markten. Ook AkzoNobel presenteerde de afgelopen week zijn resultaten over het vierde kwartaal. Deze waren wat moeilijk te doorgronden als gevolg van herstructureringsvoorzieningen en ook veel andere eenmalige posten. Hoewel AkzoNobel kwetsbaar blijft als voor de zwakke economische omgeving, vielen de resultaten toch niet tegen, vooral dankzij een sterke positie op de snelgroeiende Chinese markt.