Die oplossing zal er echter hoe dan ook moeten komen, want niemand minder dan het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde vandaag dat een Amerikaans bankroet ongekende gevolgen zou kunnen hebben voor de Amerikaanse, maar ook voor de wereldeconomie.

De andere grootmachten blijken bovendien niet bereid om werkzaam toe te zien, zowel China als Japan drongen vandaag aan op een oplossing voor het schuldenprobleem. Ze dreigen namelijk mee de boot in te gaan wanneer de Amerikaanse regering er niet meer in slaagt om zijn verplichtingen na te komen.

Die oplossing zal er echter hoe dan ook moeten komen, want niemand minder dan het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde vandaag dat een Amerikaans bankroet ongekende gevolgen zou kunnen hebben voor de Amerikaanse, maar ook voor de wereldeconomie. De andere grootmachten blijken bovendien niet bereid om werkzaam toe te zien, zowel China als Japan drongen vandaag aan op een oplossing voor het schuldenprobleem. Ze dreigen namelijk mee de boot in te gaan wanneer de Amerikaanse regering er niet meer in slaagt om zijn verplichtingen na te komen.