Op die manier hoeft Portugal zich niet meer te financieren op de internationale markten. De regering van premier Jose Socrates staat in de komende maanden namelijk voor een moeilijke opgave.

Portugal moet zich namelijk herfinancieren op een moment dat de regering zware besparingen doorvoert en de belastingen verhoogt. Die maatregelen zijn noodzakelijk om de begroting weer in evenwicht te krijgen.

De eisen die aan Portugal worden gesteld zijn zo hoog dat het haast onoverkomelijk lijkt dat het land eerder vroeg dan laat om hulp zal moeten vragen. Mogelijk gaat dat al in de komende weken gebeuren.

Op die manier hoeft Portugal zich niet meer te financieren op de internationale markten. De regering van premier Jose Socrates staat in de komende maanden namelijk voor een moeilijke opgave. Portugal moet zich namelijk herfinancieren op een moment dat de regering zware besparingen doorvoert en de belastingen verhoogt. Die maatregelen zijn noodzakelijk om de begroting weer in evenwicht te krijgen. De eisen die aan Portugal worden gesteld zijn zo hoog dat het haast onoverkomelijk lijkt dat het land eerder vroeg dan laat om hulp zal moeten vragen. Mogelijk gaat dat al in de komende weken gebeuren.