Portugal is van plan om in het eerste kwartaal via een syndicaat van banken een nieuwe lening uit te geven van minstens Eur 3 mrd. Op 5 januari zal het land een Eur 500 mln 196-daagse lening uitgeven.

Bij verder oplopende rentepercentages zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de druk op Portugal toenemen om aan te kloppen bij het Europese Stabilisatiefonds.

In het eerste halfjaar moet het land Eur 10 mrd aan obligaties aflossen. Eind april loopt een Spaanse lening af ter waarde van Eur 15,5 mrd.

Portugal is van plan om in het eerste kwartaal via een syndicaat van banken een nieuwe lening uit te geven van minstens Eur 3 mrd. Op 5 januari zal het land een Eur 500 mln 196-daagse lening uitgeven. Bij verder oplopende rentepercentages zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de druk op Portugal toenemen om aan te kloppen bij het Europese Stabilisatiefonds. In het eerste halfjaar moet het land Eur 10 mrd aan obligaties aflossen. Eind april loopt een Spaanse lening af ter waarde van Eur 15,5 mrd.