Onder druk om ambitieuze besparingen door te voeren zou Europa gedwongen kunnen worden zijn hulp voor staten in moeilijkheden uit te breiden.

Terwijl de druk van de markten eveneens blijft toenemen, hebben perifere landen tijd nodig om hun soberheidsbeleid uit te voeren en een lage rente om zich verder te financieren.

De druk op perifere landen zou verder kunnen aanhouden, totdat we uitmonden in een duurzame politieke oplossing. Bij de start van het nieuwe jaar vermijden we alle landen met een hoog deficit en belangrijke herfinancieringsnoden.

Dexia geeft dus de voorkeur aan het thema "liquiditeit". Eenmaal het debat "solidariteit-herstructurering" beslecht, zou het thema "solvabiliteit" op de voorgrond moeten treden.

De economen van de bank zullen dan de staten vermijden met een hoge overheidsschuld, met een hoge belastingsvoet en die zwakke groeivooruitzichten hebben.

Onder druk om ambitieuze besparingen door te voeren zou Europa gedwongen kunnen worden zijn hulp voor staten in moeilijkheden uit te breiden. Terwijl de druk van de markten eveneens blijft toenemen, hebben perifere landen tijd nodig om hun soberheidsbeleid uit te voeren en een lage rente om zich verder te financieren. De druk op perifere landen zou verder kunnen aanhouden, totdat we uitmonden in een duurzame politieke oplossing. Bij de start van het nieuwe jaar vermijden we alle landen met een hoog deficit en belangrijke herfinancieringsnoden. Dexia geeft dus de voorkeur aan het thema "liquiditeit". Eenmaal het debat "solidariteit-herstructurering" beslecht, zou het thema "solvabiliteit" op de voorgrond moeten treden. De economen van de bank zullen dan de staten vermijden met een hoge overheidsschuld, met een hoge belastingsvoet en die zwakke groeivooruitzichten hebben.