Voor de Nigeriaanse Bonny Light grade, een olievariëteit die typisch is voor de Afrikaanse westkust, werd op 17 januari 100,12 dollar per vat betaald en het was geleden van oktober 2008 dat er meer dan 100 dollar per vat werd betaald.

De Maleisische Tapis en de Indonesische Minas, twee andere olievariëteiten, hadden dat niveau al een week eerder overschreden. In beide gevallen liep de prijs zelfs op tot meer dan 104 dollar per vat.

Lawrence Eagles, in New York head of oil research bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat de toon die de OPEC aanslaat, in de komende weken gaat veranderen. De kansen op een productieverhoging lijken in ieder geval te zijn toegenomen.

Voor de Nigeriaanse Bonny Light grade, een olievariëteit die typisch is voor de Afrikaanse westkust, werd op 17 januari 100,12 dollar per vat betaald en het was geleden van oktober 2008 dat er meer dan 100 dollar per vat werd betaald. De Maleisische Tapis en de Indonesische Minas, twee andere olievariëteiten, hadden dat niveau al een week eerder overschreden. In beide gevallen liep de prijs zelfs op tot meer dan 104 dollar per vat. Lawrence Eagles, in New York head of oil research bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat de toon die de OPEC aanslaat, in de komende weken gaat veranderen. De kansen op een productieverhoging lijken in ieder geval te zijn toegenomen.