Fatih Birol van het International Energy Agency verklaarde onlangs nog dat de olieprijs nu hoog genoeg is om het wereldwijde economisch herstel in gevaar te brengen. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

De Saoedische olieminister Ali al-Naimi verklaarde op zijn beurt dat een olieprijs van 75 dollar per vat als richtinggevend mag worden beschouwd. Over een productieverhoging zei Ali al-Naimi echter niet.

Volgens Goldman Sachs Group heeft de OPEC haar productie in stilte al verhoogd, zonder het officieel productieplafond te verhogen. Barclays is van mening dat ook de OPEC gebaat is bij stabiliteit op de markt.

Fatih Birol van het International Energy Agency verklaarde onlangs nog dat de olieprijs nu hoog genoeg is om het wereldwijde economisch herstel in gevaar te brengen. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. De Saoedische olieminister Ali al-Naimi verklaarde op zijn beurt dat een olieprijs van 75 dollar per vat als richtinggevend mag worden beschouwd. Over een productieverhoging zei Ali al-Naimi echter niet. Volgens Goldman Sachs Group heeft de OPEC haar productie in stilte al verhoogd, zonder het officieel productieplafond te verhogen. Barclays is van mening dat ook de OPEC gebaat is bij stabiliteit op de markt.