De meeting van de Europese Centrale Bank van deze week kan de belangrijkste ooit worden. Mario Draghi, president van de ECB, heeft al te kennen gegeven dat hij het probleem van de lagere inflatieverwachtingen niet onderschat. In het verleden werd dan telkens actie ondernomen, aldus Draghi.

De vraag is echter welke actie we mogen verwachten. Er was nogal wat speculatie dat de ECB een ABS aankoopprogramma zal aankondigen, maar dat lijkt om praktische en politieke redenen onwaarschijnlijk. Alvorens ABS er komt, zal waarschijnlijk eerst TLTRO gelanceerd worden.

De meeting van de Europese Centrale Bank van deze week kan de belangrijkste ooit worden. Mario Draghi, president van de ECB, heeft al te kennen gegeven dat hij het probleem van de lagere inflatieverwachtingen niet onderschat. In het verleden werd dan telkens actie ondernomen, aldus Draghi. De vraag is echter welke actie we mogen verwachten. Er was nogal wat speculatie dat de ECB een ABS aankoopprogramma zal aankondigen, maar dat lijkt om praktische en politieke redenen onwaarschijnlijk. Alvorens ABS er komt, zal waarschijnlijk eerst TLTRO gelanceerd worden.