De druk op Japanse centrale bank om obligaties op te kopen neemt toe. Shirakawa heeft echter goede argumenten om de boot voorlopig nog af te houden. Het inkopen van obligaties zou volgens hem namelijk het vertrouwen in de yen ondermijnen.

Bovendien zouden de consumentenprijzen kunnen stijgen, waardoor de inflatie vrij spel krijgt. Nochtans mag de Japanse centrale bank in bijzondere omstandigheden obligaties inkopen.

Volgens de oppositie is er nu alleszins sprake van een uitzonderlijke situatie. De oppositiepartijen zijn voorstander om voor 20.000 miljard yen aan staatsobligaties in te kopen, kwestie van een begin te maken met het economisch herstel.

De druk op Japanse centrale bank om obligaties op te kopen neemt toe. Shirakawa heeft echter goede argumenten om de boot voorlopig nog af te houden. Het inkopen van obligaties zou volgens hem namelijk het vertrouwen in de yen ondermijnen. Bovendien zouden de consumentenprijzen kunnen stijgen, waardoor de inflatie vrij spel krijgt. Nochtans mag de Japanse centrale bank in bijzondere omstandigheden obligaties inkopen. Volgens de oppositie is er nu alleszins sprake van een uitzonderlijke situatie. De oppositiepartijen zijn voorstander om voor 20.000 miljard yen aan staatsobligaties in te kopen, kwestie van een begin te maken met het economisch herstel.