Volgens topman Dominique Strauss- Kahn van het IMF weet iedereen dat Ierland zich in slechte papieren bevindt. Door het aanvaarden van hulp zou de volatiliteit op de financiële markten gereduceerd kunnen worden.

Maar Merkel is nog steeds van mening dat de obligatiehouders mee moeten betalen aan een reddingsplan. Volgens Merkel gaat het niet op dat de belastingbetalers moeten opdraaien voor gemaakte fouten, terwijl de obligatiehouders vrijuit gaan.

Volgens de Ierse tv-zender RTE zou Ierland beroep kunnen doen tot 60 miljard euro van het totaal van 750 miljard euro dat in het Europees Stabilisatiefonds zit. Volgens Ierland zelf zou in een 'stress case' scenario 50 miljard euro volstaan om de situatie te normaliseren.

Volgens topman Dominique Strauss- Kahn van het IMF weet iedereen dat Ierland zich in slechte papieren bevindt. Door het aanvaarden van hulp zou de volatiliteit op de financiële markten gereduceerd kunnen worden. Maar Merkel is nog steeds van mening dat de obligatiehouders mee moeten betalen aan een reddingsplan. Volgens Merkel gaat het niet op dat de belastingbetalers moeten opdraaien voor gemaakte fouten, terwijl de obligatiehouders vrijuit gaan. Volgens de Ierse tv-zender RTE zou Ierland beroep kunnen doen tot 60 miljard euro van het totaal van 750 miljard euro dat in het Europees Stabilisatiefonds zit. Volgens Ierland zelf zou in een 'stress case' scenario 50 miljard euro volstaan om de situatie te normaliseren.