De ministers maakten volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk dat de plannen voor het herstructureringsmechanisme op zijn vroegst vanaf 2013 worden ingevoerd en dat het geen impact zal hebben op uitstaande schuld.

Dit mechanisme moet voorzien in het ordelijk herstructureren van de schuld van landen in problemen, waarbij verlenging van de looptijden en afstempelen van de schuld tot de mogelijkheden moeten behoren.

Vooral de risico-opslag op Iers staatspapier daalde vrijdag fors, zo merkte Theodoor Gilissen Bankiers op. Maandag waren de risico-opslagen van alle perifere landen krapper, behalve voor Griekenland dat een opwaartse herziening van de staatsschuld publiceerde. Gisteren gingen de risico-opslagen weer flink naar omhoog, nadat de crisissfeer weer toenam.

De ministers maakten volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk dat de plannen voor het herstructureringsmechanisme op zijn vroegst vanaf 2013 worden ingevoerd en dat het geen impact zal hebben op uitstaande schuld. Dit mechanisme moet voorzien in het ordelijk herstructureren van de schuld van landen in problemen, waarbij verlenging van de looptijden en afstempelen van de schuld tot de mogelijkheden moeten behoren. Vooral de risico-opslag op Iers staatspapier daalde vrijdag fors, zo merkte Theodoor Gilissen Bankiers op. Maandag waren de risico-opslagen van alle perifere landen krapper, behalve voor Griekenland dat een opwaartse herziening van de staatsschuld publiceerde. Gisteren gingen de risico-opslagen weer flink naar omhoog, nadat de crisissfeer weer toenam.