Dominic Schnider en Giovanni Staunovo van UBS zijn inmiddels hun geloof in het goud kwijtgeraakt. Ze geloven dat als gevolg van een sterkere Amerikaanse economie in het tweede kwartaal meer geld kan wegvloeien uit fondsen die in goud beleggen dan aanvankelijk was verwacht.

Daardoor zou de prijsdruk bij het goud nog kunnen toenemen, in zoverre zelfs dat het effect van de problemen in de Oekraïne en andere geografische brandhaarden naar de achtergrond zou kunnen verdwijnen. Schnider en Staunovo sluiten niet uit dat de goudprijs over een periode van 12 maanden zal terugvallen richting 1050 dollar.

Dominic Schnider en Giovanni Staunovo van UBS zijn inmiddels hun geloof in het goud kwijtgeraakt. Ze geloven dat als gevolg van een sterkere Amerikaanse economie in het tweede kwartaal meer geld kan wegvloeien uit fondsen die in goud beleggen dan aanvankelijk was verwacht. Daardoor zou de prijsdruk bij het goud nog kunnen toenemen, in zoverre zelfs dat het effect van de problemen in de Oekraïne en andere geografische brandhaarden naar de achtergrond zou kunnen verdwijnen. Schnider en Staunovo sluiten niet uit dat de goudprijs over een periode van 12 maanden zal terugvallen richting 1050 dollar.