Economen twijfelen er nochtans aan dat er ingrijpende beslissingen gaan worden genomen om de crisis in te dijken. Waarschijnlijk zullen er niet meer dan kleine wijzigingen aan de gemaakte afspraken rond het crisismechanisme aangebracht worden.

Zwakke economische groei, gekoppeld aan bezorgdheid over de gezondheidssituatie van de banken, heeft er toe geleid dat de schuldengraad van landen als Griekenland, Portugal en Ierland vrijwel ondraagbaar is geworden.

Onderhuids leeft nog steeds de vrees dat één of meer van deze landen op een bepaald tijdstip hun schulden niet meer gaan kunnen terugbetalen. Daardoor zijn de obligatiekoersen van deze landen fors gedaald.

Economen twijfelen er nochtans aan dat er ingrijpende beslissingen gaan worden genomen om de crisis in te dijken. Waarschijnlijk zullen er niet meer dan kleine wijzigingen aan de gemaakte afspraken rond het crisismechanisme aangebracht worden. Zwakke economische groei, gekoppeld aan bezorgdheid over de gezondheidssituatie van de banken, heeft er toe geleid dat de schuldengraad van landen als Griekenland, Portugal en Ierland vrijwel ondraagbaar is geworden. Onderhuids leeft nog steeds de vrees dat één of meer van deze landen op een bepaald tijdstip hun schulden niet meer gaan kunnen terugbetalen. Daardoor zijn de obligatiekoersen van deze landen fors gedaald.