De haast om te verkopen neemt klaarblijkelijk toe. Sinds de top vorig jaar in de zilverprijs rond $ 49 is er een lagere top gevormd rond $ 44 en $ 37.

In de laatste weken van mei en eerste weken van juni dit jaar wist de zilverprijs zich te handhaven boven de laatste (week)slotkoers van 2011 op $ 27,92 terwijl tijdens deze handelsweken de lagere niveaus werden verkend.

Zilver is door steun gezakt

Vorige week zakte de prijs van zilver door de steun heen met als gevolg dat beleggers die in de correctiefase van januari, september en december 2011 zilver kochten, nu met verliezen worden opgezadeld.

Het betekent automatisch dat de psychologische druk onder deze beleggers wordt opgevoerd. De risico's nemen zienderogen toe.

Goudprijs heeft stijgende trend van laatste drie jaar afgebroken

De goudprijs heeft de stijgende trend van de laatste drie jaar afgebroken en wordt nu ook met een dalende driehoek geconfronteerd.

De verkopers hebben meer haast dan de kopers. Het risico dat de goudprijs richting $ 1300 zal dalen lijkt toe te nemen mede gelet op de ontwikkeling van de Amerikaanse dollar die sterker wordt (lees: verzwakking van de EUR/USD).

De verzwakking van de EUR/USD en de prijsdaling van de goudprijs gaan min of meer hand in hand. Anders gezegd, de correlatie is hoog.

De haast om te verkopen neemt klaarblijkelijk toe. Sinds de top vorig jaar in de zilverprijs rond $ 49 is er een lagere top gevormd rond $ 44 en $ 37. In de laatste weken van mei en eerste weken van juni dit jaar wist de zilverprijs zich te handhaven boven de laatste (week)slotkoers van 2011 op $ 27,92 terwijl tijdens deze handelsweken de lagere niveaus werden verkend. Zilver is door steun gezakt Vorige week zakte de prijs van zilver door de steun heen met als gevolg dat beleggers die in de correctiefase van januari, september en december 2011 zilver kochten, nu met verliezen worden opgezadeld. Het betekent automatisch dat de psychologische druk onder deze beleggers wordt opgevoerd. De risico's nemen zienderogen toe.Goudprijs heeft stijgende trend van laatste drie jaar afgebroken De goudprijs heeft de stijgende trend van de laatste drie jaar afgebroken en wordt nu ook met een dalende driehoek geconfronteerd. De verkopers hebben meer haast dan de kopers. Het risico dat de goudprijs richting $ 1300 zal dalen lijkt toe te nemen mede gelet op de ontwikkeling van de Amerikaanse dollar die sterker wordt (lees: verzwakking van de EUR/USD). De verzwakking van de EUR/USD en de prijsdaling van de goudprijs gaan min of meer hand in hand. Anders gezegd, de correlatie is hoog.