Met de verkiezingen op komst zal volgens David Levy, chairman van het Jerome Levy Forecasting Center, het probleem van het handelsdeficiet alleen nog maar toenemen.

Het staat volgens deze econoom als een paal boven water dat China zijn munt manipuleert door die kunstmatig laag te houden. Daardoor krijgt het land op het vlak van export een voorsprong die niet meer bij te benen is.

In de huidige omgeving wordt niet meer geduld dat een munt kunstmatig laag wordt gehouden, hetgeen duidelijk werd aangetoond door het feit dat de spanningen op de valutamarkten vorige week fors zijn opgelopen. China zal uiteindelijk gedwongen worden om zijn munt in sneller tempo te laten appreciëren.

Met de verkiezingen op komst zal volgens David Levy, chairman van het Jerome Levy Forecasting Center, het probleem van het handelsdeficiet alleen nog maar toenemen. Het staat volgens deze econoom als een paal boven water dat China zijn munt manipuleert door die kunstmatig laag te houden. Daardoor krijgt het land op het vlak van export een voorsprong die niet meer bij te benen is. In de huidige omgeving wordt niet meer geduld dat een munt kunstmatig laag wordt gehouden, hetgeen duidelijk werd aangetoond door het feit dat de spanningen op de valutamarkten vorige week fors zijn opgelopen. China zal uiteindelijk gedwongen worden om zijn munt in sneller tempo te laten appreciëren.