The House Ways and Means Committee vergadert namelijk op 15 september en de Chinese monetaire politiek zal opnieuw hoog op de agenda staan. Ook op de G-20 meeting van volgende maand zal de koers van de yuan hoog op de agenda staan.

Premier Wen Jiabao en zijn regering hebben tot dusver niet toegegeven aan de externe druk om de koers van de yuan te laten stijgen.

Uit de augustus-cijfers blijkt dat de kleinhandelsverkopen aantrekken, waardoor Beijing een goed argument heeft om de appreciatie van de yuan op de lange baan te schuiven.

Wang Qing, in Hong Kong chief China economist bij Morgan Stanley Asia, is anderzijds van mening dat het aantrekken van de consumentenbestedingen de vrees voor een te dure yuan zal doen afnemen.

Sinds het loskoppelen van de dollar is de koers van de yuan al met 0,90% gestegen en die stijging kan nog een verlengstuk gekregen.

The House Ways and Means Committee vergadert namelijk op 15 september en de Chinese monetaire politiek zal opnieuw hoog op de agenda staan. Ook op de G-20 meeting van volgende maand zal de koers van de yuan hoog op de agenda staan. Premier Wen Jiabao en zijn regering hebben tot dusver niet toegegeven aan de externe druk om de koers van de yuan te laten stijgen. Uit de augustus-cijfers blijkt dat de kleinhandelsverkopen aantrekken, waardoor Beijing een goed argument heeft om de appreciatie van de yuan op de lange baan te schuiven. Wang Qing, in Hong Kong chief China economist bij Morgan Stanley Asia, is anderzijds van mening dat het aantrekken van de consumentenbestedingen de vrees voor een te dure yuan zal doen afnemen. Sinds het loskoppelen van de dollar is de koers van de yuan al met 0,90% gestegen en die stijging kan nog een verlengstuk gekregen.