De start was in Azië namelijk nog vrij vlot verlopen, dit ondanks de publicatie van een tegenvallend macro-economisch cijfer in China.
De industriële productie in dat land is in augustus namelijk met 6,20% gedaald, het was al de vijfde maand op rij dat een daling werd opgetekend.

In juli werd een daling met 5,40% in juli, in juni daalde de industriële productie met 1,70%. De druk op China om maatregelen te nemen om de economie te stimuleren neemt zodoende weer toe.

Voor eerst sinds lang bescheiden vooruitgang bij zink

Bij zink was er vorige week volgens Royal Bank of Scotland voor het eerst sinds februari een bescheiden vooruitgang met 0,5 procent. China produceerde in augustus 3 procent minder koper dan in dezelfde maand vorig jaar.

De koperprijs steeg op weekbasis met 7 procent. Tin liet 7,3 procent bijschrijven en sloot de week af op het hoogste niveau in vier maanden.

Volgens de Indonesian Tin Mining Association zijn opnieuw 70 procent van de smeltfabrieken terug operationeel. Een maand geleden was dit amper 30 procent.

De producenten beperkten vrijwillig de productie omwille van de lage prijzen. Indonesië is de grootste uitvoerder van tin en staat in voor 40 procent van de globale handel in het metaal.

Het land voerde in augustus amper 5645,9 ton uit, 32 procent minder dan in juli. Indonesië produceerde vorig jaar 105.000 ton tin.

Daarvan werd er iets meer dan 96.000 ton uitgevoerd. Nikkel liet op weekbasis 8 procent bijschrijven.

De start was in Azië namelijk nog vrij vlot verlopen, dit ondanks de publicatie van een tegenvallend macro-economisch cijfer in China. De industriële productie in dat land is in augustus namelijk met 6,20% gedaald, het was al de vijfde maand op rij dat een daling werd opgetekend. In juli werd een daling met 5,40% in juli, in juni daalde de industriële productie met 1,70%. De druk op China om maatregelen te nemen om de economie te stimuleren neemt zodoende weer toe. Voor eerst sinds lang bescheiden vooruitgang bij zinkBij zink was er vorige week volgens Royal Bank of Scotland voor het eerst sinds februari een bescheiden vooruitgang met 0,5 procent. China produceerde in augustus 3 procent minder koper dan in dezelfde maand vorig jaar. De koperprijs steeg op weekbasis met 7 procent. Tin liet 7,3 procent bijschrijven en sloot de week af op het hoogste niveau in vier maanden. Volgens de Indonesian Tin Mining Association zijn opnieuw 70 procent van de smeltfabrieken terug operationeel. Een maand geleden was dit amper 30 procent. De producenten beperkten vrijwillig de productie omwille van de lage prijzen. Indonesië is de grootste uitvoerder van tin en staat in voor 40 procent van de globale handel in het metaal. Het land voerde in augustus amper 5645,9 ton uit, 32 procent minder dan in juli. Indonesië produceerde vorig jaar 105.000 ton tin. Daarvan werd er iets meer dan 96.000 ton uitgevoerd. Nikkel liet op weekbasis 8 procent bijschrijven.