Algemeen wordt verwacht dat de Japanse premier Shinzo Abe de Bank of Japan onder druk zal blijven zetten om de economie te stimuleren.

Dat kan alleszins zo blijven tot juli, wanneer de Japanners naar de stembus moeten. Abe heeft de dure eed gezworen de Japanse economie weer op poten te zetten.

Dat kan hem er uiteindelijk toe brengen om een nieuwe gouverneur voor de Japanse centrale bank aan te duiden die sneller geneigd is om de politiek van economische stimuli uit te voeren. De term van de huidige gouverneur Shirakawa loopt in april namelijk ten einde.

Algemeen wordt verwacht dat de Japanse premier Shinzo Abe de Bank of Japan onder druk zal blijven zetten om de economie te stimuleren. Dat kan alleszins zo blijven tot juli, wanneer de Japanners naar de stembus moeten. Abe heeft de dure eed gezworen de Japanse economie weer op poten te zetten. Dat kan hem er uiteindelijk toe brengen om een nieuwe gouverneur voor de Japanse centrale bank aan te duiden die sneller geneigd is om de politiek van economische stimuli uit te voeren. De term van de huidige gouverneur Shirakawa loopt in april namelijk ten einde.