Het Braziliaanse Ministerie van Landbouw liet al weten dat de oogst in Rio Grande, de meest zuidelijke staat van het land,

minstens een kwart onder de verwachtingen zal uitkomen.

Het Ministerie rekent nu op een opbrengst van hoogstens 3,97 miljoen ton tegenover 5,78 miljoen ton in 2011.

In Argentinië kan de maïsopbrengst zelfs blijven steken op 22 miljoen ton.

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) ging tot nog toe uit van een opbrengst van 29 miljoen ton maar analisten achten de kans groot dat dit cijfer deze week neerwaarts wordt bijgesteld bij de publicatie van het nieuwe WASDE-rapport (World Agricultural Supply and Demand Estimates) van het USDA.

Het Braziliaanse Ministerie van Landbouw liet al weten dat de oogst in Rio Grande, de meest zuidelijke staat van het land, minstens een kwart onder de verwachtingen zal uitkomen. Het Ministerie rekent nu op een opbrengst van hoogstens 3,97 miljoen ton tegenover 5,78 miljoen ton in 2011. In Argentinië kan de maïsopbrengst zelfs blijven steken op 22 miljoen ton. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) ging tot nog toe uit van een opbrengst van 29 miljoen ton maar analisten achten de kans groot dat dit cijfer deze week neerwaarts wordt bijgesteld bij de publicatie van het nieuwe WASDE-rapport (World Agricultural Supply and Demand Estimates) van het USDA.