Hogere inputkosten en druk op de marges van de ethanolactiviteiten resulteerden in tegenvallende kwartaalcijfers voor ADM. ADM zag de winst per aandeel (wpa) met 26% dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 0,43. Analisten hadden een wpa van USD 0,58 becijferd.

Binnen alle divisies van ADM werd een daling van de operationele winst vastgesteld. De divisie Agricultural Services kreeg de hardste klappen: hier daalde de operationele winst met 76%.

De operationele winst van de divisie Corn Processing nam met 37% af, als gevolg van dalende marges op ethanol. ADM gaf geen prognose voor het fiscale boekjaar 2013.

Graanprijzen zijn fors opgelopen

Ten gevolge van de enorme droogte in de VS, zijn de graanprijzen recent sterk opgelopen. Dit resulteert in margedruk voor ADM, zoals geïllustreerd wordt door de tegenvallende kwartaalcijfers van het bedrijf.

Oplopende ethanolmarges en dalende graanprijzen zouden de koers van het aandeel ADM een positieve impuls kunnen geven; maar hiervan is op dit moment helaas geen sprake.

In dit stadium zien de analisten van ABN Amro, ondanks de lage waardering van het aandeel, dan ook weinig triggers voor ADM.

Hogere inputkosten en druk op de marges van de ethanolactiviteiten resulteerden in tegenvallende kwartaalcijfers voor ADM. ADM zag de winst per aandeel (wpa) met 26% dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 0,43. Analisten hadden een wpa van USD 0,58 becijferd. Binnen alle divisies van ADM werd een daling van de operationele winst vastgesteld. De divisie Agricultural Services kreeg de hardste klappen: hier daalde de operationele winst met 76%. De operationele winst van de divisie Corn Processing nam met 37% af, als gevolg van dalende marges op ethanol. ADM gaf geen prognose voor het fiscale boekjaar 2013.Graanprijzen zijn fors opgelopen Ten gevolge van de enorme droogte in de VS, zijn de graanprijzen recent sterk opgelopen. Dit resulteert in margedruk voor ADM, zoals geïllustreerd wordt door de tegenvallende kwartaalcijfers van het bedrijf. Oplopende ethanolmarges en dalende graanprijzen zouden de koers van het aandeel ADM een positieve impuls kunnen geven; maar hiervan is op dit moment helaas geen sprake. In dit stadium zien de analisten van ABN Amro, ondanks de lage waardering van het aandeel, dan ook weinig triggers voor ADM.