De droogte in de Verenigde Staten kan alleen maar erger worden, vooral in het westelijk deel van het land. In Californië is de situatie geëvolueerd van kwaad naar catastrofaal. Volgens de U.S. Drought Monitor wordt meer dan de helft van de staat nu door de ergst mogelijke droogte getroffen.

In 81% van de staat is de situatie zo erg dat er een gebrek aan drinkwater dreigt. Sommige inwoners van de Golden State overwegen te verhuizen om te ontsnappen aan de droogte. Er dreigt in de VS een nieuwe vorm van emigratie op gang gekomen, ditmaal van Amerikanen op zoek naar water.

De droogte in de Verenigde Staten kan alleen maar erger worden, vooral in het westelijk deel van het land. In Californië is de situatie geëvolueerd van kwaad naar catastrofaal. Volgens de U.S. Drought Monitor wordt meer dan de helft van de staat nu door de ergst mogelijke droogte getroffen. In 81% van de staat is de situatie zo erg dat er een gebrek aan drinkwater dreigt. Sommige inwoners van de Golden State overwegen te verhuizen om te ontsnappen aan de droogte. Er dreigt in de VS een nieuwe vorm van emigratie op gang gekomen, ditmaal van Amerikanen op zoek naar water.