Dat meer op de rivier Colorado is het grootste waterreservoir in het land en van levensbelang voor de watervoorziening van verschillende staten. Vooral de staat Californië wordt ernstig geteisterd door de droogte, in zoverre dat sommige bewoners al denken aan emigratie.

Het blijkt namelijk onmogelijk om nog aan landbouw te doen in de meest geteisterde gebieden, heel wat boeren en fruittelers dreigen zo hun broodwinning kwijt te spelen. Van regen is met de herfst op komst nog geen sprake, de problemen kunnen in de komende weken dus nog erger worden.

Dat meer op de rivier Colorado is het grootste waterreservoir in het land en van levensbelang voor de watervoorziening van verschillende staten. Vooral de staat Californië wordt ernstig geteisterd door de droogte, in zoverre dat sommige bewoners al denken aan emigratie. Het blijkt namelijk onmogelijk om nog aan landbouw te doen in de meest geteisterde gebieden, heel wat boeren en fruittelers dreigen zo hun broodwinning kwijt te spelen. Van regen is met de herfst op komst nog geen sprake, de problemen kunnen in de komende weken dus nog erger worden.