Ook de verwachting voor de globale oogst werd met 1,3 procent verhoogd naar 267,6 miljoen ton.

De impact van de droogte van vorige zomer is minder erg dan gevreesd waardoor de yield (opbrengst per hectare) hoger zal uitkomen.

De globale sojavoorraad na het lopende oogstjaar wordt nu geschat op 60,02 miljoen ton, 4,3 procent meer dan de prognose van een maand eerder.

De sojaprijs viel terug naar het laagste niveau in 4 maanden en verloor op weekbasis 4,9 procent. De opwaartse productiebijstelling voor maïs bleef beperkt tot 0,6 procent in vergelijking met het WASDE rapport van vorige maand. Maïs sloot de week zo goed als onveranderd af (-0,1 procent).

Ook de verwachting voor de globale oogst werd met 1,3 procent verhoogd naar 267,6 miljoen ton. De impact van de droogte van vorige zomer is minder erg dan gevreesd waardoor de yield (opbrengst per hectare) hoger zal uitkomen. De globale sojavoorraad na het lopende oogstjaar wordt nu geschat op 60,02 miljoen ton, 4,3 procent meer dan de prognose van een maand eerder. De sojaprijs viel terug naar het laagste niveau in 4 maanden en verloor op weekbasis 4,9 procent. De opwaartse productiebijstelling voor maïs bleef beperkt tot 0,6 procent in vergelijking met het WASDE rapport van vorige maand. Maïs sloot de week zo goed als onveranderd af (-0,1 procent).