Op de valutamarkten is de koers van de euro verder teruggevallen tot onder 1,3150 dollar. Daarnaast kregen de obligaties van Spanje, Italië, Portugal en Ierland opnieuw klappen.

David Owen van Jefferies International is van mening dat het daarmee niet gaat stoppen en dat andere landen eveneens besmet gaan raken. Owen raadde de Duitsers aan om geen ogenblik meer te verliezen.

Dominique Strauss-Kahn stelde dat elke dag van aarzelen een verloren dag is waarin de situatie verder verslechtert. De eurozone heeft al zes maanden gewacht om te reageren en heeft toegelaten dat onzekerheid de overhand kreeg. De gevolgen van dat roekeloos optreden zien we nu.

Secretaris-generaal Angel Gurria van de OESO stelde gisterenavond onomwonden dat het financieel systeem gevaar loopt wanneer er niet dringend actie wordt ondernomen.

Inmiddels is Merkel er blijkbaar toch van overtuigd dat handelen noodzakelijk is, ze stelde een reddingsplan binnen enkele dagen in het vooruitzicht.

Op de valutamarkten is de koers van de euro verder teruggevallen tot onder 1,3150 dollar. Daarnaast kregen de obligaties van Spanje, Italië, Portugal en Ierland opnieuw klappen. David Owen van Jefferies International is van mening dat het daarmee niet gaat stoppen en dat andere landen eveneens besmet gaan raken. Owen raadde de Duitsers aan om geen ogenblik meer te verliezen. Dominique Strauss-Kahn stelde dat elke dag van aarzelen een verloren dag is waarin de situatie verder verslechtert. De eurozone heeft al zes maanden gewacht om te reageren en heeft toegelaten dat onzekerheid de overhand kreeg. De gevolgen van dat roekeloos optreden zien we nu. Secretaris-generaal Angel Gurria van de OESO stelde gisterenavond onomwonden dat het financieel systeem gevaar loopt wanneer er niet dringend actie wordt ondernomen. Inmiddels is Merkel er blijkbaar toch van overtuigd dat handelen noodzakelijk is, ze stelde een reddingsplan binnen enkele dagen in het vooruitzicht.