Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg blijkt dat 73% van de ondervraagden verwacht dat Griekenland ondanks het reddingsplan met een waarde van 750 miljard euro toch bankroet zal gaan.

Maar 23% gelooft dat het plan zal volstaan om de eurozone in stand te houden. Meer dan 40% van de fondsbeheerders gelooft dat Griekenland gedwongen zal worden om de eurozone te verlaten.

Geoff Marson, managing director bij Odey Asset Management, meent dat het risico van een implosie van de euro niet mag onderschat worden. Trichet heeft de onafhankelijkheid van de Europese Centrale B ank opgegeven door Griekenland een helpende hand toe te steken.

Trichet krijgt nog maar van 41% van de ondervraagden een positieve waardering, 48% beschouwt zijn politiek als verkeerd. Bij een gelijkaardige poll in januari kon 60% zich nog vinden in de aanpak van de Fransman.

Meer dan 60% van de ondervraagden gelooft dat de koers van de euro verder zal gaan dalen ten opzichte van de dollar. Vooral de Amerikanen zijn sceptisch, maar 14% van de ondervraagde fondsbeheerders is van mening dat de door Europa geleverde inspanningen voldoende gaan zijn om de crisis op te lossen.

Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg blijkt dat 73% van de ondervraagden verwacht dat Griekenland ondanks het reddingsplan met een waarde van 750 miljard euro toch bankroet zal gaan. Maar 23% gelooft dat het plan zal volstaan om de eurozone in stand te houden. Meer dan 40% van de fondsbeheerders gelooft dat Griekenland gedwongen zal worden om de eurozone te verlaten. Geoff Marson, managing director bij Odey Asset Management, meent dat het risico van een implosie van de euro niet mag onderschat worden. Trichet heeft de onafhankelijkheid van de Europese Centrale B ank opgegeven door Griekenland een helpende hand toe te steken. Trichet krijgt nog maar van 41% van de ondervraagden een positieve waardering, 48% beschouwt zijn politiek als verkeerd. Bij een gelijkaardige poll in januari kon 60% zich nog vinden in de aanpak van de Fransman. Meer dan 60% van de ondervraagden gelooft dat de koers van de euro verder zal gaan dalen ten opzichte van de dollar. Vooral de Amerikanen zijn sceptisch, maar 14% van de ondervraagde fondsbeheerders is van mening dat de door Europa geleverde inspanningen voldoende gaan zijn om de crisis op te lossen.