Het is opvallend dat deze index sinds 2011 (het jaar waarin de S&P 500 aan zijn opmars begon) een horizontaal patroon laat zien dat de vorm van een driehoekspatroon lijkt aan te nemen.

Een opwaartse uitbraak richting 500 punten is dan ook te verwachten. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de stijgende steunlijn (momenteel rond de 400 punten) niet neerwaarts doorbroken wordt en dat de index zeker boven 383,12 punten blijft.

Op dit ogenblik kunnen dynamische beleggers zich MSCI Emerging Markets Asia reeds positioneren, neutrale beleggers wachten best het signaal van een opwaartse uitbraak af.

Merk nog op dat ondanks alle paniek omtrent de vertragende groei in deze regio en de val van heel wat lokale munten de index nog steeds zo'n 10% hoger noteert dan in juli 2013 (toen de "paniek" zijn hoogtepunt bereikte) !

Een negatief sentiment in combinatie met een zeer oververkocht momentum (zie de lage stand van de RSI-indicator midden 2013)

leggen vaak de basis voor een trendommekeer.

Het is opvallend dat deze index sinds 2011 (het jaar waarin de S&P 500 aan zijn opmars begon) een horizontaal patroon laat zien dat de vorm van een driehoekspatroon lijkt aan te nemen. Een opwaartse uitbraak richting 500 punten is dan ook te verwachten. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de stijgende steunlijn (momenteel rond de 400 punten) niet neerwaarts doorbroken wordt en dat de index zeker boven 383,12 punten blijft. Op dit ogenblik kunnen dynamische beleggers zich MSCI Emerging Markets Asia reeds positioneren, neutrale beleggers wachten best het signaal van een opwaartse uitbraak af. Merk nog op dat ondanks alle paniek omtrent de vertragende groei in deze regio en de val van heel wat lokale munten de index nog steeds zo'n 10% hoger noteert dan in juli 2013 (toen de "paniek" zijn hoogtepunt bereikte) ! Een negatief sentiment in combinatie met een zeer oververkocht momentum (zie de lage stand van de RSI-indicator midden 2013) leggen vaak de basis voor een trendommekeer.