De link met de groeilanden en het feit dat dit aandeel ook defensievere kenmerken heeft (link met de voedingssector), gaven de koers vleugels.

Na de zeer sterke hausse van begin 2009 tot begin 2011 (+467% !!!) is de koers sinds 2011 in een horizontaal consolidatiepatroon terechtgekomen.

Van Herck gaat ervan uit dat een driehoeksformatie gebouwd wordt. Dit laat ons toe een opwaartse uitbraak richting 76 euro te verwachten.

Echter is het zijn verwachting dat de koers de eerstkomende maanden nog blijft schommelen tussen de twee convergerende trendlijnen. De conclusie luidt dan ook dat elke terugval richting 58 - 60 euro een instapmoment is.

Op de daggrafiek ziet Van Herck dat de koersstijging van de afgelopen 2 weken de RSI-indicator naar sterk overgekochte niveaus heeft geduwd. Een afkoelingsperiode dringt zich op.

Koersdalingen zijn daarom een opportuniteit om in te stappen. Om het driehoekspatroon in stand te houden (en de opwaartse uitbraak eraan verbonden) blijft de koers best boven de laatste belangrijke bodem van 54,51 euro.

De link met de groeilanden en het feit dat dit aandeel ook defensievere kenmerken heeft (link met de voedingssector), gaven de koers vleugels. Na de zeer sterke hausse van begin 2009 tot begin 2011 (+467% !!!) is de koers sinds 2011 in een horizontaal consolidatiepatroon terechtgekomen. Van Herck gaat ervan uit dat een driehoeksformatie gebouwd wordt. Dit laat ons toe een opwaartse uitbraak richting 76 euro te verwachten. Echter is het zijn verwachting dat de koers de eerstkomende maanden nog blijft schommelen tussen de twee convergerende trendlijnen. De conclusie luidt dan ook dat elke terugval richting 58 - 60 euro een instapmoment is. Op de daggrafiek ziet Van Herck dat de koersstijging van de afgelopen 2 weken de RSI-indicator naar sterk overgekochte niveaus heeft geduwd. Een afkoelingsperiode dringt zich op. Koersdalingen zijn daarom een opportuniteit om in te stappen. Om het driehoekspatroon in stand te houden (en de opwaartse uitbraak eraan verbonden) blijft de koers best boven de laatste belangrijke bodem van 54,51 euro.