Dat het Nederlandse Philips zich in volle herstructurering bevindt, is bij iedereen bekend. Regelmatig haalt de groep het nieuws met een zoveelste bedrijfssluiting of een afbouw van de werkgelegenheid in bestaande vestigingen.

Structureel moet deze transformatie een antwoord bieden op de groeiende concurrentie van Aziatische producenten die de massamarkt voor consumentengoederen vaak goedkoper kunnen bevoorraden (denk maar aan TV's, een markt waarin Philips lang heer en meester was).

Daarom moet Philips een aantal nichemarkten vinden waarin het een verschil kan maken met producenten uit goedkope

loonlanden.

Vandaar het groeiende belang van de divisie gezondheidszorgen die in 2005 22% van de activiteiten uitmaakte en ondertussen (cijfers eind maart 2013) reeds 44% van de activiteiten uitmaakt.

In dezelfde periode daalde het belang van "consumer lifestyle" van 45% naar 19%. Dat de blik daarbij ook verruimd werd naar de groeilanden zal niemand verbazen.

Het aandeel Philips heeft in een gunstig beursklimaat dan ook heel wat potentieel en het consolidatiepatroon van de afgelopen maanden biedt een instapopportuniteit. Geert Van Herck is koper van het aandeel.

Dat het Nederlandse Philips zich in volle herstructurering bevindt, is bij iedereen bekend. Regelmatig haalt de groep het nieuws met een zoveelste bedrijfssluiting of een afbouw van de werkgelegenheid in bestaande vestigingen. Structureel moet deze transformatie een antwoord bieden op de groeiende concurrentie van Aziatische producenten die de massamarkt voor consumentengoederen vaak goedkoper kunnen bevoorraden (denk maar aan TV's, een markt waarin Philips lang heer en meester was). Daarom moet Philips een aantal nichemarkten vinden waarin het een verschil kan maken met producenten uit goedkope loonlanden. Vandaar het groeiende belang van de divisie gezondheidszorgen die in 2005 22% van de activiteiten uitmaakte en ondertussen (cijfers eind maart 2013) reeds 44% van de activiteiten uitmaakt. In dezelfde periode daalde het belang van "consumer lifestyle" van 45% naar 19%. Dat de blik daarbij ook verruimd werd naar de groeilanden zal niemand verbazen. Het aandeel Philips heeft in een gunstig beursklimaat dan ook heel wat potentieel en het consolidatiepatroon van de afgelopen maanden biedt een instapopportuniteit. Geert Van Herck is koper van het aandeel.